Hívjon minket a +36 (20) 991 5858-es számon, vagy írjon nekünk a Facebookon!

Forgalomból való kivonás

MIÉRT ÉRDEMES A FORGALOMBÓL VALÓ KIVONÁSON ELGONDOLKODNI ?

Forgalomból való kivonás Sok kereskedő nem vállalja az autó forgalomból való kivonásának ügyintézését. Sőt egyáltalán nem is vásárolnak olyan járműveket, amelyeken nem tudnak rövid időn belül túladni. Nagyon bosszantó azoknak a helyzete, akiknek régi, használaton kívüli autó áll a garázsukban. Ők maguk már nem járnak vele, más nem szeretné megvásárolni tőlük, mégis fizetni kell a kötelező biztosítás és a súlyadó díjait, mert hivatalosan még forgalomban használhatóként van nyilvántartva a jármű rendszámmal, forgalmi engedéllyel. Várnak, hátha mégis akad valaki, akinek szüksége lesz az autóra valamikor. Nekünk szükségünk lehet rá, sőt megtesszük Ön helyett a forgalomból való kivonás szükséges lépéseit, akár keretein belül is.

MIKOR KELL MEGTENNI ?

Sok kereskedő az autófelvásárlást követően ideiglenesen kivonatja a forgalomból a gépjárműveket. Ez idő alatt a járművek után sem a kötelező felelősségbiztosítást, sem pedig a súlyadót nem kell megfizetniük. Az ideiglenes forgalomból kivonás ugyanarra a gépjárműre többször is lehetséges, de alkalmanként maximum csak 6 hónapig. Ezzel sok pénzt tud megspórolni.

Totálkáros autók, roncsok esetén is meg kell tenni a roncs forgalomból való kivonását. Kisebb törés esetén is meg kell vizsgálni, hogy a gépjármű megjavítása nem járna e nagyobb költséggel, mint az autó piaci ára.

Nagyon öreg, műszakilag használhatatlan, forgalomban való használatra alkalmatlan járművek esetében, amelyek a tulajdonos számára csak plusz költségeket jelentenek, ugyanígy kivonhatóak.

Ha a végleges forgalomból való kivonás mellett dönt valaki, akkor a jármű rendszámát és forgalmi engedélyét az okmányirodában le kell adni.

HOGYAN TÖRTÉNIK A FORGALOMBÓL VALÓ KIVONÁS?

Forgalomból való kivonásAhogy a legtöbb adminisztrációval járó tevékenység, a forgalomból való kivonás sem egy egyszerű folyamat. Szükség van hozzá a személyi igazolványra, esetenként a lakcímkártyára, a jogosítványra, akár az útlevélre is; ha nem magánszemély a tulajdonos, akkor kell a cégkivonat, aminek 3 hónapnál nem szabad régebbinek lennie. Még nem is említettük az jármű papírjait! Az eljárásnak természetesen anyagi terhe is van. Ahhoz hogy hivatalosan elfogadott legyen, be kell fizetnie annak díját is egy sárga csekken. Az ideiglenes és végleges forgalomból kivonás díja is egységesen 2.300,- Ft.

MIÉRT MINKET BÍZZON MEG A FORGALOMBÓL VALÓ KIVONÁS ÜGYINTÉZÉSÉVEL?

Cégünk hosszú ideje foglalkozik gépjárművek mentésével, felvásárlásával és ezen folyamatok ügyintézésével, így pontosan tudjuk, mit kell tenni, és milyen költségekkel jár a forgalomból való kivonás. Levesszük a gondot a válláról. Csupán egy meghatalmazást kell írnia részünkre, a többit mi már intézzük. Nincs sorban állás, nem kell azon gondolkodnia, hogy hogyan és mikor jut el az okmányirodába. Emiatt nem kell szabadságot kivennie. Ha járműve már nem is indul vagy teljesen üzemképtelen, megoldjuk annak elszállítását is, s ez Önnek egyetlen forintjába sem kerülni.

Akár a forgalomból való kivonáson, akár autófelvásárlásban gondolkodik, ne várjon tovább! Keressen minket valamelyik elérhetőségünkön és kérjen tájékoztatást, árajánlatot vagy rögtön a konkrét szolgáltatást, problémája kényelmes megoldására.

Tags: bontási igazólás,, Forgalomból történő végleges kivonás,, Gépjármű forgalomból kivonása ideiglenesen ,, Bontási igazolás ingyen ,

Hívjon minket a +36 (20) 991 5858-es számon, vagy írjon nekünk a Facebookon!

Roncsautó felvásárlás

Roncsautó felvásárlás


Mit csináljak ezzel a ronccsal? Ér ez egyáltalán még valamit? Csak foglalja a helyet...


Tovább

Forgalomból való kivonás

Forgalomból való kivonás


Miért érdemes a forgalomból való kivonáson elgondolkodni?


Tovább

Non-stop autómentés

Non-stop autómentés


Ne aggódjon, csak tárcsázza számunkat és mi kedvező áron a kívánt helyszínre...


Tovább